Eksporterer norsk arbeidskultur til nytt, spennende internasjonalt marked


Foto: Eiere og ledelse i henholdsvis LOS Gruppen og Future Energy: Martin Lønning, Arne Mæland, Reidun Særsten, Morten Kyte Alfheim og Arild Wikøren ser frem til spennende felles satsing i utlandet.

LOS Gruppen etablerer nytt selskap sammen med Future Energy AS. Selskapet får navnet LOS Future Energy AS og skal drive sin virksomhet i et helt nytt marked. – Det er en spennende satsing vi gjør mot et nytt internasjonalt marked og nøkkelen er samarbeidet med Future Energy, sier styreleder i det nye selskapet, Arne Mæland.

Sterkere sammen

Future Energy AS er et selskap som leverer elektrotekniske tjenester til energi- og elektromarkedet, hovedsakelig inn mot infrastruktur- og maritime prosjekter. Selskapet er lokalisert i Bergen og Kristiansand og består i dag av 50 erfarne og godt kvalifiserte ansatte.
LOS Gruppen består av en rekke selskaper, med blant andre LOS Elektro, LOS Marine og LOS Cable Solutions i front. Hovedkontoret ligger i Bømlo kommune og konsernet er gjennom disse selskapene totalleverandør av elkraft- og elektroinstallasjon. Konsernet har avdelinger i Sunnhordland, Bergen og Oslo. De rundt 290 ansatte er høyt kvalifiserte fagfolk innen de fagområder de tilbyr markedet.

Sammen skal de to elektro-aktørene gjennom LOS Future Energy AS styrke begge selskapene mot et nytt spennende marked. – Vi skal jobbe med infrastruktur, det vil si elektro-, mekanisk-, maritime- og høyspentprosjekter. Det kommer til å utfordre oss, og det liker vi, sier styreleder Mæland. – Her får vi bruke våre fortrinn fra oljebransjen; kvalitet, HMS og god prosjektledelse.

Samle arbeidskraft

– Gjennom våre eiere har vi nå besluttet å satse på et nytt og spennende marked sammen med LOS Gruppen, ved å etablere LOS Future Energy AS. Vi regner med å bruke arbeidskraft fra LOS Gruppen og Future Energy når vi er i gang sier daglig leder i det nye selskapet, Arild Wikøren. Sammen styrker vi hverandre i satsingen mot dette nye markedet for oss.
Selskapet føyer seg inn i grupperingens vekststrategi og understreker vårt store potensiale ut over Norges grenser. Det er eksport av verdifull fagkompetanse, vestnorsk arbeidskultur og solid kvalitet vi får til her, det er vi utrolig stolte over, sier Mæland. – For oss betyr det også at vi fortsetter å høste internasjonal erfaring som gjør det mulig å erobre det globale elkraft-markedet.


Styreleder i LOS Gruppen AS, Martin Lønning og eier og styreleder i Future Energy AS Morten Kyte Alfheim etablerer felles selskap for satsing mot nye, internasjonale markeder.

Like eierandeler

Det nye selskapet blir eid 50/50 av LOS Gruppen AS og Future Energy AS. Vi forventer oss mye av denne satsingen, forteller både den daglige lederen og styrelederen i det nye selskapet. – Vi er enige om at potensialet er stort og at våre to selskaper representerer en felles arbeidskultur vi mener er ettertraktet innenfor noen nisjemarkeder der ute, avslutter Wikøren og Mæland.


Daglig leder  Arild Wikøren i LOS Future Energy

 

Ved spørsmål, kontakt Arne Mæland på 907 38 264 eller Arild Wikøren på 911 56 849.
…………………………………….

LOS Gruppen / Future Energy 25.10.2018
Arne Mæland / Arild Wikøren